Hayatımıza ışık ve parlaklık şeklinde gelen karanlıklara karşı uyanık olmalı ve aldanmamalıyız.
Bazen kendimizi aydınlık ve karanlık arasında karıştırdığımız ve bunun sonucunda aydınlık ile karanlık arasında ayrım yapamadığımız durumlarda buluruz. Bu durumda, bilgi ve aydınlanma yolunu bile kaybedebiliriz.
Biz kendimiz hayatımızda parlak bir ışıksak, o zaman kendimizden daha güvenilir bir ışık olmadığını unutmayalım.
Bizi ışığa veya karanlığa çeviren düşüncelerimiz, eylemlerimiz, kararlarımız ve seçimlerimizdir. Bazen hayatımızdaki bir kişi ya da kişiler kahraman olarak karşımıza çıkabilir.
Bazı insanların hayatımızdaki iyilik ve erdemlere dayanarak kahraman olabileceği doğrudur, ama unutmayalım ki herkes kahraman olamaz. Kahraman rolünü oynayanlar, gerçek kahraman olanlardan farklıdır. Hayatımızın kahramanı aile üyeleri veya çevremizdeki bir arkadaş veya kişi olabilir. Bu kahraman her kimse, gerçek bir kahramansa sizi de kahraman yapar , yani unutmayalım ki gerçek bir kahraman sizin için kahraman rolünü oynamaz, sizi kahraman yapar.
Gerçek bir kahraman hayatınızı karanlığa çevirmez, sizi hayatınız boyunca parlak ve parıldayan bir ışık yapar.
Gerçek bir kahraman sizi muhtaç yapmaz, ama kimseye ihtiyaç duymamanız için sizi güçlü bir insan yapar. Bazı gerçek kahraman size maneviyat, değerler ve ahlaka dayalı doğru yolu gösterir ve size dürüstlük, saflık, cesaret ve iyilik dersleri verir. Gerçek bir kahraman, sizi karanlıktan kurtarmak için onun gibi bir kahramanın ellerine ihtiyacınız olsun diye sizi karanlıkta boğmaz , bir dizi arzuya dayalı kişisel kazanç için size yaklaşmaz, zihninizin ve duygularınızın karanlık hapishanesinde kaybolmanız ve aklınızı ve mantığınızı unutmanız için sizi zihinsel ve duygusal olarak muhtaç ve bağımlı kılmak için asla beyin yıkamaz.
Aslında kahraman olmak, bir kahramana sahip olmaktan daha iyidir.
Öyleyse her birimiz hiç olmazsa kişisel yaşamlarımızda bir kahraman olmaya çalışalım.
Her birimiz kendi hayatımızın güneşi olabilir, iyiliği, adaleti ve eşitliği hayatımızın temel ilkeleri haline getirebiliriz.
Esaretten kurtulma, insanın büyüklüğünü kabul ederek, varoluşun enginliğini ve diğer bilişleri tanıyarak elde edilir.
Düne kadar oyuncak bebeklerimin esiri olan ben, bugün onlardan nefret ediyorum, çünkü zirveye ulaştım, büyüklüğümü buldum ve büyüklüğümü tanıdım.
Tanımak, ölçmek ve değerlendirmek için
akıl gibi kuvvetler var, ama daha kesinlik için başka ölçülere başvurabilir, diğer insanların düşünce ve fikirlerinden faydalanabilir, değerlendirebilir, ölçebilir ve sonra seçebiliriz.
Danışmada algılara ve sözlere kapılmamalı, ölçütler edinmeli, başkalarının bilgi ve birikimlerinden yararlanmalı, onları tartmalı ve sonra seçim yapmalıyız.
Tavsiye almak, gözlerimizi kör etmek değil, başkalarının ışıklarını kendimize uygulayabilmektir.
Sosyal hayatın ilkelerinden hareketle bazen birbirimize ihtiyaç duyabiliriz.
Bu insanlar hayatımızda parlak bir güneş rolünü de oynayabilirler.
Aile üyelerinden gerçek dostlarımıza, bilimin ışığı olan öğretmenlerden hayatımızda olumlu rol oynayan insanlara kadar hepsi parlak güneşlerdir, hayatımızdaki varlığı bizler için umut ve neşe kaynağıdır.
If we ourselves are a beacon of light in our lives, then let us not forget that there is no light more reliable than ourselves.
Inside each of us is the sun that we must search for this precious gem within ourselves and find both our true selves and the sun within us.
“Ümitsizlik köyüne gitme, ümitler var. Karanlığa doğru yürüme, güneşler var.” – Mevlana “
𝐘𝐚𝐳𝐚𝐫: 𝐒𝐡𝐚𝐡𝐥𝐚 𝐒𝐚𝐦𝐢𝐦◉‿◉